Talvi tulee, onko kattosi valmis?

Osassa maata on tullut jo lunta reippaasti, mutta vielä ei ole lainkaan myöhäistä suorittaa rännien puhdistusta! Viimeisiä hetkiä kuitenkin eletään ennen kuin lehdet ja neulaset jäätyvät sekä jäävät lumen alle!

Pahimmassa tapauksessa huoltamattomat talon rännit voivat alkaa tulvimaan yli reunojen ja jopa aiheuttaa kosteusvaurioita. Huoltovälin pituuteen vaikuttaa rakennuksen ympäristö eli mikäli talon lähellä on paljon lehtipuita tai mäntyjä rännit on tärkeää puhdistaa jopa kahdesti eli keväällä ja syksyllä.

Puuttomissa paikoissa riittää, että puhdistaa kourut kerran vuodessa mieluiten syksyllä, kun lehdet ovat varisseet puista! Rännien puhdistus onnistuu helposti esim. teleskooppisen puhdistusharjan avulla maanpinnalta käsin, mutta korkean talon rännien puhdistukseen saatetaan tarvita jopa nosturia ja pesuria. Puhdistuksen voi myös teettää ammattilaisella! Tällöin voidaan myös samalla tarkistaa rännien ja kattorakenteiden kuntoa!

Ota yhteyttä mikäli kaipaat apuamme!